2011. március 31., csütörtök

Görög Templom Kiállítóterem, Vác

Tegnap nyílt Vácott kiállításom, amolyan visszatekintő jelleggel, ahogy Kolozsvárott is, itt is az utóbbi 3-4 év képeiből válogattam. Most először állítottam ki a Strasbourgban decemberben festett képeimet is, az ott született vásznakból nyolc szerepel a tárlaton. No de senki se számítson az elzászi város ihlette képekre, mert oda is vittem magammal a tájaimat...

Ez a megnyitó nagyon személyesre sikeredett, Kondor Attila festőművész ötlete volt, hogy ne egy esszé-jellegű szöveg hangozzék el, hanem beszélgessünk a képeimről, és az indíttatásaimról. Utólag is hálás köszönetem, a visszajelzések szerint a közönség előtt lezajlott beszélgetés elérte a célját: informatív volt és kellőképpen személyes.

Maga a kiállítóterem gyönyörű és felemelő, a templomtérben a képek maguk is átvesznek a hely szelleméből...
Beléptem a templomba tegnap a saját kiállításomra, és jó volt a képekkel együtt lenni. És most a rendezés miatt írom ezt. Akkor láttam először fent az anyagot, mert nem voltam jelen a rendezésnél,felrakásnál. Ami nem is baj, mert olyan szervezőelvet valósított meg Bárdosi József művészettörténész, ami nekem valószínűleg nem jutott volna eszembe: a képek belső horizontjához igazította a festmények pozícióját, azaz, hogy milyen magasra legyenek felfüggesztve a falakon. És ami igaz, az igaz, számomra a horizont az egyik legfontosabb sáv a festményen belül, mondhatni, nagyon sokszor ott történnek a dolgok, a festői tett ott valósul meg legkoncentráltabban.

Szép este volt. Köszönöm a rendezőknek és köszönöm azoknak, akik el tudtak jönni!

Megtekinthető 2011 április 24-ig hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között.
Cím: 2600 Vác, Március 15. tér 19.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése